:: Emm..CePaT Nyer... :::

uwaaaa!!!.....cepat nyer masa berlalu..
arghhhh!!!....byk lagi benda y tak siap ni...
camne ni... :( ....sempat ke buat...
tunggu balik kampung la dulu...
klu fikir sorg2 mmg pening...huahuahuaa...
emm...confirm byk urusan aku blk kg nnt...
agak nyer sama tak cam aku target kan ni...
fuhhhh.....mesti lari dari plan ni...
ish..camne ni...arghhh!!!!...

*** yaeh....balik hujung minggu depan...
miss motobike..huhuhu...car???...khikhi..
best motor lg tau...hehe..

:: DeDiKaSi BuaT iBu ::



p/s:windu nak balik kampung :(....

:: Meet AgaiN ::

nak dijadikan cerita....
semuanya tak dirancang..
pas keje terus gerak g umh alg...
emm..budget2 sampai dalam kul 6ptg la..
mane la tau jem kan...ye lah semua nk blk umh..
sib baik perjalanan tak la teruk sgt..seat pun dpt..
ingat nk tido je smtra smpi..sekali sembang rancak sgt..
(*tak kenal pun akak tu..berbual bagai nk rak..
tu laa..sape sruh ramah sgt..huhuhu...)
dah tu terlepas simpang nk turun..
emm..turun kat KL sentral je la nmpk nyer..huhu
...i waiting someone to take me...
bandar KL y jem..huhuhu...ha tu dia..hehehe..
fuhh...penat...nyer...
yeahhh...dpt jumpe mak gn mak su lg..
tak sempat buka tudung pun..
sembang dulu...wah byk nyer citer kome berdua ye..
tak sempat2 nk sembang..huhuhu...
sib baik kat umah tu de kitaorg je..
klu tak bt malu je kt bdk2 umh tu..
dah contral semua umh tu..hehehe..
cam umh sendri la bt ye..kuikuikui...
dah tu kluar la topik SOGO de SALE!!!...
emm..agak menarik...
dah tu kena plk gn kaki shopping cam mak su...
pe lagi jalan je la plan tiba2 tu..hahahah...
arghh..penat jugak ye...sbb lama tak jenjalan...
tp sib baik la naik keta ayah..
klu naik bas msti lg penat...huhuhu...
emm...byk nyer barang y murah2..hehehe...
beli jgn tak beli..bkn sng nk dtg sogo ni mak su...
kahkahkah....sekali tibai 2 3 pasang kasut dia sorg je..
ish...mmg kaki shopping tul la dia ni...khikhikhikhi...
alamak!!! flight mak kul 8..pas asar kena terus gerak...
nnt de lak y terlepas flight..hehehe..jom la balik..
penat weiii...tinggal alg je kt umh dia..
mak gan mak su gerak g LCCT..
ayah pas hntar aku kt Pasar Seni terus balik..
aku????...balik putrajaya la..mane lagi...
hehehehe....back at home..just sleep...
so tired...melayan shopping...huhu..

***best la mak su g shopping..dah lama kita tak g jalan2 bertiga kan..
cam zaman kita kecik2 dulu kan..lain kali kita g lagi ye....miss u all..

:: TinG! TonG!!! ::

(haa...ad lg tn rmh ni....masuk la..jgn segan2...
hehehe...duk kt ceruk dapur ni haa...
tgh siapkan keje..huhu...)

sejak kebelakangan ini y selalu sibuk..
sibuk ke????...ish...tak de la...saje je..
buat2 sibuk dgn keje...
padahal tak sibuk pun..action je lebih...
buat2 byk keje kan...kan..kan..
actually...emm..xpe la..ignore kan je..
dah nama pun roda hidup kan..
byk perkara y tak disangka-sangka blh terjadi...
sekurang2 nyer aku blh membuzykan diri...
hahahahah...
13.03.10...
membzkan diri...
blk lmbt hari2..
blh bt duit lebih..huhu..
layan imo..hihihi..
blh naik bas cam drift lg..
melayan blues..
forget for everything...
huhuhu...

:: CamNeR Ni...?? ::


ish..ish...ishhh....benda ni bt aku pening la....
dah la mahal..klu murah dah lama aku beli...
sekurang2 nk jgk 1500++....tmbh upgrade lg...
klu tak power ssh lak nk bt kje...
asyik tersangkut-sangkut je..camne ni...
klu nk beli jgk kena tunggu budget la plk...
tp klu tak beli ssh la plk..fuhh...fening tul la..

***tgh fikir...
# beli baru ke
# sewa beli ke
# pinjam adik nyer ke
# ???

:: WeeKenD sToRy ::


# Sabtu #
bangun pagi...kemas bilik...
pastu tiba2 hujan lebat lak...
sambung tido balik..huhuhu...
dah terlajak time arrangement...
ish syok sgt tido..hehehe...
tak leh jadi ni..hujan pun kena redahjugak ni..
sbb janji mesti dilaksanakan...ditunaikan..tau..
so siap2 kan diri n turun kena la bawa payung..
aduhhh...leceh la pulak...dah la sandal kopak...
maklum la tgk kopak..hahahaha...(kedekut ni...)
turun dr umh sambil melayan-layan payung ditiup angin...
cewah...cam jiwang lak..pe igt nk g dating ke...
hehehe....tgu bas agk lama tp tak muncul2 gak..
mane tah dia g..bwa org makn angin kot..huhu...
puas menunggu..akhirnya dtg jugak bas ni..
menunggu sampai kt stesen putrajaya..
sambil menikmati pemandangan dalam hujan...
huhu..best gak tp hujan tak lama...dah berenti dah...
masa sampai kt stesen...huhuhu..
dah sampai tu kena la tgu bas E1..ke pasar seni...
ni satu lagi bosan menunggu n berbaris cam bdk sekolah lak...
naik lenguh jgk berdiri menunggu pak cik drive bas...
tp bila dah naik bas rasa cepat je sampai KL...
sekejap je tau..dalam 30minit++...dah smpi...
turun kt KL Sentral...bkn kt Pasar Seni pun...
klu nk balik Putrajaya baru naik kt Pasar Seni..
sbb bas derect pergi Putrajaya...tak lalu kot KL Sentral..
huhuu....dah sampai tu ..melepak la dulu situ..
sambil tgk org lalu lalang..sambil mkn roti..
dah lapor sgt..huhuu..lama la plk org dtg amik ni...

*rehat sebentar bersama kit kat..(*v*)

opss..mane satu motor alg ni..dr td xnmpk2 pun...urmm...
haa..tu cam knl je motor...asal laju semacam je ni..
woittt!!!!..berenti la..aku kt sini la..hampeh tul..
dia g u-turn lak..kena la melintas...hukhukhuk...
tp xpe la..smpi gak akhirnya..
naik lenguh kepala lutut aku ni duk tggu my beloved sister..hehe
"jom merempit...mydin ye mggu ni.."alg berkata..khikhikhi..
(byk la tokok tmbh aku ni..mampus dgr dek alg..)
zup..zup..potong mcm lipas kudung..ayo..pompuan ke laki ni..
hahahahaha...shopping2 smpi kering duit aku...uhukuhukk..

*p/s : sebenarnya....selama aku kt sna, aku xde kad pengenalan...
tertinggal kat ofis rupe nyer..huhu..
jd warga asing bertauliah..hihi..

:: WinDoWs 7 ::



WINDOWS VISTA



WINDOWS 7

begitu pantas masa berlalu... sealiran dgn perkembangan semasa....
begitu juga dgn perkembangan IT masa kini...
dulu kita pernah guna Vista
...
sekarang dah muncul 7 (seven) lak..
huhuhuu...tp sama je...cuma advance je sikit..
biasa la nama pun ugrade kan..huhuu...
k jom sama-sama kita explore...
byk y lum tahu lg ni pasal ni..ilmu IT pun lum cukup...
asyik follow perkembangan terbaru je..
tak sempat nk godam-godam software terbaru..
peace!!!...(",)...

:: HaRi Yg SuRaM ::


boring sangat2 duk ofis minggu ni...
ofis y suram...
hari y dingin...
(ngada2 lak aku ni..hehehe)
huhuu...tak best nyer.....
nk bt pe pun tak tahu...
fuhhh...klu hari2 cam ni...
tak tau la nk jd pe...
kje dah siap...jd nyer duduk je lah...
tak tau la nk entry pe..
otak pun dan beku..
asyik duduk2 je...hehehe...
Zzzzz.....(tido ni,jgn kacau)

*p/s : entry plg tak best dalam2 byk2 entry aku... :(

:: WarKaH uTk AlonG ::

warkah ini ku tujukan utk along...
ntah mengapa tiba2 terasa ingin mencoretkannya di sini...
pertamanya ingin kakak ucapkan berbanyak2 terima kasih pd along...
along telah byk berjasa pd kluarga...melaksanakan impian ibu..
bertapa kuatnya kau berbanding diri ini...kakak tak mampu..along...
impian ibu..hampir semua along laksanakan...
aku???..hanya membantu sekadar y mampu...tak terdaya diri ini...
satu impian telah along laksanakan...dan skrg mengorak langkah impian kedua..
dan kemungkinan ketiga akan disusuli...seperti ibu impikan selama ini...
begitu cepat masa berlalu...
dan dalam masa y singkat along lakukan semua ini...
kakak tumpang gembira..along..
kerana satu kegembiraan akan mengembirakan kita sekeluarga..
membuatkan kakak merasa bertapa bahagianya memiliki keluarga ini...
setiap detik hati kakak teringat akan keluarga....
dan hati ini sentiasa merintih utk pulang ke sisi ibu...
kerana itu y mampu kakak lakukan utk mengembirakan hati ibu...
dan menceriakan keluarga walaupun hidup kita sederhana...
tidak akan kakak lupakan peristiwa di subuh hari tu...along..
wasiat ibu kemas bersemadi dalam hati ini...
tidak akan kakak lupakan sampai bila2...
utk menceriakan ibu dan ayah...
cuma tinggal beberapa tahun je....
mampukah kita mengembirakan hidup mereka....
merasai nikmat hidup dalam islam..seperti y mereka ingin kan..
impikan suami berada di sisi pada usia penghujung jalan...
hidup bersama-sama setelah hampir bertahun-tahun hidup berjauhan...
dan tahun ni terlalu banyak perkara y terjadi dlm hidup kita sekeluarga...
agaknya ni lah hikmah y kita tidak nampak..dr setiap dugaan Nya...
kakak doakan semoga along dapat mengecapi kebahagian hidup....
di samping mensyariatkan islam dalam kehidupan seharian kita sekeluarga...
semoga Allah memberkati kita sekeluarga..aminnnn...

ikhlas daripada : kakak :)