:: WheN We ToGeTHeR ::


when we playing together...
like are childish...like my childhood time...
huhuhu..so sweet memory..=)


when i have a time together...relax with my family...
gathering with my sibling....go to the beach...hehehe..
so nice...like repeat this memory...if all my family there..

:: NiKoN D3000 ::



Wahhh!!!.....DSLR..Nikon lagi tu.....
excited lak bila nmpk set dslr ni..huhuhu....
bila la aku dpt beli ye....(termenung jap...)
emm..lum rezeki la kot..hehehe....
sebenarnya dah lama tak practise amik gmbr guna dslr...
klu dulu bkn dslr....kamera y lg lama tu haa...slr...
time tu bukan digital pun lg...manual 100%...
siap kena beli kodak sendiri...silap amik..burn je kodak tu...
dah kena beli y lain...bukan nyer leh tgk2 cam kamera skrg ni...
fuhhh....dasyat tul dulu...byk guna budget tuu..
tp disebabkan blaja punyer pasal...rela kan jelah...
y penting ilmu ttp tak hilang walau dah berzaman tak practise...
huhuhu....masih ok lg...cuma kena buat penambahbaikan la...
guna teknik2 y betul...cara y betul...
baru la gambar cantik...
emm...byk lg ni nk kena godam ilmu ttg fotografi ni....
emm...sape nk jd guru aku lak ni yee...blaja
sendiri la kot...huhu
ni berpeluang guna pun sbb nk guna masa akan datang... :D
so kena la practise dulu...tp satu hari mane cukup kan...hehe...
"practise make it perfect" la kata kan...(cam la terror sgt aku ni...hu3)
dah dpt dslr tu..tak makan, tak minum la jwb nyer....asyik sgt...
sama la cam dpt laptop + internet..tido pun dah tak ingat dah agak nyer...
huhuhuhu...(korang semua jgn jd mcm tn blog ni yee...hehehe)
ni pun bkn hak milik terpeihara pun...kawan kpd alg y bg pinjam...
hak milik persendirian tu tak tau la bila....next year kot...
sape2 y ada ilmu photographer...meh la kongsi sama2..
tunjuk ajar ku sifu!!!!...(alamak...dah cam dalam mentor la plk..hehe)

p/s:alahai rindu la plk nk balik kg...lmbt lg nk tgu bln 6 ni....
28hb 5 hari Wesak kan...total2..cuti 3 hari tu..de ke tiket nk blk ni...
ahhh...pki redah je lah...klu de jalan..klu xde duduk diam2...:P

:: JusT ReaD 4 D KnoWLedGe ::

kadang-kadang bila hati lapang....
isikan masa dengan menambah ilmu...
pelbagai jenis ilmuan y berfaedah...
semakin baca y dibaca...y dicari...
semakin byk rasa nyer y kita tak tahu..
huhuhu....





***p/s : tgh menambah koleksi bahan bacaan....
cuba la baca buku2 di atas....Insyaallah memberi input2 bermakna..
hehehehe........

:: Meet My oLD FriEnDs!!! ::


wahh...cam tak percaya je..tiba2 je..pagi td terserempak gn seseorg...
huhuhu....terkejut!!!!....tul ke senior aku ni...(terpinga-pinga jap....)
ish...tul la agak nyer...y terpacul dr mulut aku hanya...kak maz???
terkejut dia aku sebut nama dia...pe lg...terjadi la babab jejak kasih..huhuhu...
fuhhh..mmg aku tak sangka2 pun...sblm ni mmg tau dia keje kat KKM jugak....
tp tak tercari-cari lg...tp tu la kan Tuhan tu Maha Berkuasa...
nk bg jumpe kejap je...kun fa ya kun je....dah jadi.....
tp klu y tak diizinkan tu..bertahun-tahun cari pun tak jumpe kan...
emm....agak lama kami tak berjumpe..pas senior abis blja..
dah tak jumpe...sampai sekarang...fuhhh....(masih terkezut ni...hehehe)
agak2 la kan..klu tak silap dari tahun 2004/2005 kot...tak jumpe...
alih2 jumpe kt putrajaya ni...satu kementerian lagi...huhuhu...
tp ramai lg sahabat lama y tak jumpe ni...pas abis blja terus tak jumpe...
huhuhuhu...lupa lak nk kenalkan..kak maz y gmbr mula2 tu..hehehe...
y lain tak jumpe lg...huhuhuhu...y ingin di jumpai...
gmbr kedua - kak mazlia (partner masa pjb..senior jgk la..
terror tu bab2 grafik n fotografi...masa dulu byk blaja gn dia la....
hehe..skrg dia n husband duk kt Kajang..)
gmbr ketiga - kak marzarifah (baru dua tiga hari lps dia call, nk jumpe..
tp tak jadik la plk...de hal lain..huhuhu..skrg duk kt Puchong Perdana)


emm..yang ni contact dalam fb je..huhuhu...sekali sekala ym la..
hehehe..tu je...haa y pki tudung hijau dlm kete tu lg lama
menghilangkan diri..mane tah dia pergi..tup2...tau2 je jumpe dalam fb...
kecoh je...hehehe...4 tahun jgk kot tak jumpe....hehehe...
y dah de anak dua tu..kak arma..lg senior..huhu..skrg kt P.Pinang..
kak shimah baru je jumpe masa konvo hri tu..tahun 2007..
hehehe..dah 3 tahun dah x jumpe...hehehehehe...


ni tersilap masuk gmbr..hehehe..patut nyer 3 org je kt sini...
geng2 johor..org jawa lg..kuikuikui...auni, rozi & nurul..
sbb kak as dah kawin..patut masuk kump org dah kawin...
huhuhu..tp tak pe la kan...bt kenang2an je..
bila nk bt gathering ni...asyik tak jd je...huhu...
dan ramai lg y tak jumpe...y pasti hampir 5 tahun tak jumpe...
hehehe...(tiba2 lak teringat masa zaman2 blaja dulu...windu sgt2!!!)

:: KnP aKu BerBloG??? ::

mula2 menceburi bidang blogger...
awal tahun 2008...pastu berenti kejap..
sbb tak tau camne nk berblog..from 0(zero)...
satu tahun jugak la hold....hehehe..
n skrg dah boleh la...tp...
nape yee..aku berblog...
emm...(fikir dulu..huhuhu..)

1) sbb suka tgh org de blog...so aku create la satu..huhu
2) suka baca blog org lain...byk citer..cam2 de..
3) sbb suka berangan-angan
....
(tp angan-angan tak pernah menjadi kenyataan pun...huhu..)
4) sbb suke-suke jee...isi masa lapang...
5) sbb cari kawan baru..emm..ramai jgk kwn blog aku..hehehe
6) sbb suka bermonolong...huhu..
(tgk cam org tak betul...giler ke...emm..tak la..hi3)
7) sbb suka menulis...y knowledge pun de..y merapu pun de...
8) sbb sng baca perkembangan terkini kwn2 lama..sng kan...hehehe...
9) sbb suka layan internet lama2....(24 jam pun leh..huhuhu..)
0) dah xde sbb dah....cari la sendiri..dah tak larat nak list...huahuahua....


DULU
blog ni privasi...just post sekali sekala je...klu de masa baru post..
y tahu hanya org y pandai ngodam internet je...
tak pun geng2 blogger...

SEKARANG
blog ni dah jd umum...post pun selalu jgk...klu de masa je...post..huhuhu
y tahu....semua la..first..emm..kak su kot..hehehe..(tahniah!!!)
second along..third n seterusnya...
kengkawan n sedara mara y berblog..huhuhu

mak su pun tau kot...khikhikhi....
kpd semua...welcome to my blog...
(blog suke-suke je....hehehe (*V*)...)


***p/s:sebenarnya aku malas nk post entry.....
tgh xde mood ni...(-_-)..