:: NiKoN D3000 ::



Wahhh!!!.....DSLR..Nikon lagi tu.....
excited lak bila nmpk set dslr ni..huhuhu....
bila la aku dpt beli ye....(termenung jap...)
emm..lum rezeki la kot..hehehe....
sebenarnya dah lama tak practise amik gmbr guna dslr...
klu dulu bkn dslr....kamera y lg lama tu haa...slr...
time tu bukan digital pun lg...manual 100%...
siap kena beli kodak sendiri...silap amik..burn je kodak tu...
dah kena beli y lain...bukan nyer leh tgk2 cam kamera skrg ni...
fuhhh....dasyat tul dulu...byk guna budget tuu..
tp disebabkan blaja punyer pasal...rela kan jelah...
y penting ilmu ttp tak hilang walau dah berzaman tak practise...
huhuhu....masih ok lg...cuma kena buat penambahbaikan la...
guna teknik2 y betul...cara y betul...
baru la gambar cantik...
emm...byk lg ni nk kena godam ilmu ttg fotografi ni....
emm...sape nk jd guru aku lak ni yee...blaja
sendiri la kot...huhu
ni berpeluang guna pun sbb nk guna masa akan datang... :D
so kena la practise dulu...tp satu hari mane cukup kan...hehe...
"practise make it perfect" la kata kan...(cam la terror sgt aku ni...hu3)
dah dpt dslr tu..tak makan, tak minum la jwb nyer....asyik sgt...
sama la cam dpt laptop + internet..tido pun dah tak ingat dah agak nyer...
huhuhuhu...(korang semua jgn jd mcm tn blog ni yee...hehehe)
ni pun bkn hak milik terpeihara pun...kawan kpd alg y bg pinjam...
hak milik persendirian tu tak tau la bila....next year kot...
sape2 y ada ilmu photographer...meh la kongsi sama2..
tunjuk ajar ku sifu!!!!...(alamak...dah cam dalam mentor la plk..hehe)

p/s:alahai rindu la plk nk balik kg...lmbt lg nk tgu bln 6 ni....
28hb 5 hari Wesak kan...total2..cuti 3 hari tu..de ke tiket nk blk ni...
ahhh...pki redah je lah...klu de jalan..klu xde duduk diam2...:P
2 Responses
  1. mummyzara Says:

    marilah kita sama2 membina azam dan mengumpulkan duit utuk mendapatkan apa yg dihajati ngeh..ngeh..ngeh..
    so sapa yg dapat beli dulu dia kena jadi mentor set??


  2. BicaraHati Says:

    tgk kumpul duit la ni..tp asyik lari budget je...ok..set..klu ko beli dulu..ko jd mentor aku la ye..kuikuikuikui..smtra tu jom sama2 cari ilmu dulu...hehehhe