:: HoLiDaY's StoRy ::

Wau!!!...3 hari cuti!!...sempena Hari Wesak...
emm..mmg best...
bkn senang dpt cuti smpi 3 hari ni...
cuma tahun ni agak bertuah bg sape2 y keje gov...
byk y terkena cuti 3 hari plus weekend...huhuhu..
de cam2 plan msg2..de y plus cuti rehat la...
so dpt la bercuti pjg sikit...emm..klu y nk blk kg tu...
mmg elok sgt la...baru la puas dpt blk kg...hehehe..
citer bab2 blk kg ni...sedih la plk...sbb???...
tn blog ni xdpt blk kg...uwwaaaa!!!!....
dah elok2 plan tp tak jd lak..last minute cancel...:(
tp tu la kan ujian Tuhan....hehe...(tp aku ttp redha..)
semoga aku menjadi sebahagian dr org y beriman...
pasti ada hikmah disebalik setiap kejadian....
emm...tp mmg btul pun...hikmah Dia..
Allah pertemukan aku dgn seorg shbt y hampir 5 tahun kami tak jumpe...
nama dia marzarifah mat ralep..fuhh siap igt gn nama penuh lg..he3
walaupun selama 2 hari dah terperap kt umah....
hari ke 2 baru g jln2...huhuhu...tu pun dan malam..
(kali ni tak bosan pun duk kt umh..best lak rasa...
rahsia dia???..adalah..mane leh bg tau..hehehe...)
opss...berbalik pd citer td...igt kan dah tak jumpe..
sbb sebelum ni plan gak nk jumpe tp selalu tak jadi...
tp malam tu kak mar call and then terus je dtg kt umah..
tu la hikmahNya....perancangan Dia cukup sempurna...
Bertapa Besarnya Kekuasaan Mu...Tuhan Yang Maha Esa..
Alhamdulillah...akhirnya dapat jugak jumpe..emm...
first time kak mar dtg umh...
nasib baik dia gn hubby dia dah biasa jln2 kt putrajaya..
wahh...dpt jugak jumpe gn umi...dulu tgk gmbr je.hehehe..
(haa..umi tu ni anak kak mar gan abg din...)
nama penuh dia umi qasrina.....emm umur dalam 2 tahun kot...
bulan 6 ni Insyaallah dapat la adik..hehehe...
walaupun first time jumpe gan umi dan abg din..
rasa cam dah kenal lama..padahal baru je jumpe...
sembang bukan main lagi...huhuhu...
umi pun bukan main mesra lagi...lum pe2..dah duduk kt riba...
padahal baru je masuk dalam kete..siap dia lak ajak main2..
bkn main seronok dia...ckp pun ntah pe2..lum pndi lg ckp..pelat..
ayah dia pun heran...biasa gan org baru kenal umi tak nak pun...
aku pun heran asal la budak kecik ni mesra semacam je...
jalan pun nak pimpin tangan gan aunty izat....ajk g kt air terjun..
makan pun gan aunty izat....(umi suka amik ikan bilis dlm pinggan aunty ekk..
)
" umi suka kawan gn aunty izat ekk..." ayah gan mama umi y ckp...huhuhu....
(so touching...) umi suka main2 ekk..nnt main gan adik ye..hehehe...
tu la agak nyer kan hasil dr ukhuwah y kami sebelum ni...
masa makan pun bercerita memory lama..
suke nyer bila dikenangkan balik kenangan2 masa blaja dulu...
huhuhu....sambil melayan kerenah si umi y sgt cute....hehehe
tak sedar pun org dah makin berkurangan kt kedai tu...
emm...sbb dah malam...kita org pun gerak la blk...
perut pun dah kenyang...klu layan sembang mmg tak habis...
thanx kak mar n abg din..sbb blnja mkn...hehehe...
harap leh jumpe lagi la ye pas ni...eratkan ukhuwah kembali...

0 Responses