:: WeeKenD xTvTieS ::

Alhamdulillah...seperti y dirancangkan...aktiviti mggu nie...berjoging...hehehe..
sejak bila sy berminat berjoging sy sendri pun tak tau..../peace*
seawal jam 7pg lg keluar rumah...menghirup udara pg...segar nyerrr..
y selalu hirup udara pg hanya utk ke kerja.....tp kali utk beriadah...tuk relax2
kira bernasib baik la sebab trek joging tu dekat gn rumah...hihihih...
kalu tak silap nama dia Taman Saujana Hijau kot...(hiks3..luper laaa...)
kalu naik kereta blh jgk..kena ikut jalan hadapan...n semestinya ramai org...
tp kali ni lalu trek denai ikut jalan blkg je...dalam 10-15 minit smpi la...
itu pun dah berpeluh-peluh...sebab kena mendaki tuk naik atas bukit tu....huhu
tp warming up still buat walaupun dah berpeluh...sekali smpi tgk ramai je org....
seronok bila tgk mcm2 ragam org...de y berbasikal...de y bwa ank2 kecil...
pak cik...mak cik...abang..kakak...semua ada...tak joging pun diorg berjalan2...
jenuh jgk tu nk abiskan satu pusingan trek besar tu...
de la dalam 1jam sy menamatkan satu pusingan...sambil berjoging n berjalan2...
sbb kawasan y berbukit2...sekejap menurun....sekejap mendaki...
lencun baju sy dibasahi peluh....hehehe...tp best mmg best...
tp syg...sy tak dpt tgk matahari naik...smpi je masa tu matahari mmg dah naik...
y blh tgk hanya pemandangan sekitar Putrajaya je...cantik...
kalau tak caya...cuba le ke sana....hehehe...wink wink


pemandangan dari atas bukit..Taman Saujana Hijau, Putrajaya thumbs   up



***p/s : aduiii...kaki sy sakit la..melecek sbb pakai kasut saiz kecik...tak sedar kaki tu besar....pakai kasut kecik...huhuhu...nmpk nya duk umh jelah ptg...kemas je la rumah...:D


****************************************************************************************************************


niat hati nak ke satu tempat tu semalam...tp bila kaki dah sakit...
jalan pun dah terhenjut-henjut...de hati nak jalan2 lagi...(opss!!!sy masih x sedar diri...)
hehehe...tp niat hati ttp diteruskan...bila bgn pgi rasa cam dah ok sikit...yeaahhh!!!
siap2kan diri + makan pgi + bergerak ke Mines...khikhikhi...
sebelum itu sy dikunjungi tetamu...Ohhh alg...kau dah terpacak depan pintu umh...
pe lg....masyukkk laaa...jgn malu..jgn segan....nah amik kunci ni bukak sendri grillll...grin
(wahhh....suker sgt dpt jupe alg...huahua...bertemu mata ke hati...winduu kt alggg!!!)
lepas duk menyembang + bergaduh + melepak....puassss....thanks alggg....music
blh pergi Mines dgn senang hati....gegegegege...


barang-barang y terbeli kt Mines....(terbeli tu..tak tahan...khikhikhi)

sebenarnya satu je y nak beli...external hard disk (brg y dh lama cari tp lum dibeli...huhuhu)
tp bila dah jupe brg lain y ok rege dia...pe lg...masuk la bakul shopping sekali...
hmm!
walaupun tak de dalam list shopping...hehehe...tp sy sgt berpuas hatiii....
dpt pe y sy cari selama ini....syukur....yeaahhh!!!!


***p/s : dah petang baru igt nak balik...dasyat sungguh bila kluar berjalan2...x igt dunia...
tp next time mgkin pergi lg kot...serve rege barang lain lak....lalalalala...

0 Responses